TrochiMill VHM-Trochoïdaalfrezen

TrochiMill VHM-Trochoïdaalfrezen | Bedrijven zijn altijd op zoek naar manieren om efficiënter te produceren. Trochoïdaal frezen is zo’n manier. Het gaat hier om een freesstrategie die slimme en efficiënte freespaden gebruikt. Hierdoor wordt er in een kortere tijd meer materiaal verwijderd, zonder verlies van kwaliteit. De TrochiMill VHM-Trochoïdaalfrezen van Premeto zijn hiervoor uitermate geschikt.

Trochoïdaal frezen toegelicht

Bij trochoïdaal frezen maakt de frees naast een voorwaartse beweging ook circulaire bewegingen waardoor er steeds ‘plakjes’ materiaal worden verwijderd. Voordeel van deze manier van bewerken is dat men met de complete snijlengte van de frees werkt. De krachten die optreden bij het verspaningsproces worden hierdoor beter verdeeld en flink gereduceerd. Dit zorgt voor een hoger verspaningsvolume, minder slijtage en daardoor lagere kosten.

Toepassingsgebied

TrochiMill VHM-Trochoïdaalfrezen worden voornamelijk ingezet bij het frezen van sleuven, maar ook het ruwfrezen van ingesloten groeven, holtes en uitsparingen is mogelijk. Trochoïdaalfrezen zijn breed inzetbaar, wat leidt tot een verlaging van de gereedschapskosten. Een vereiste bij het inzetten van trochoïdaalfrezen is een machine met de benodigde capaciteiten en voorzien van gespecialiseerde programma’s.

Kenmerken TrochiMill VHM-Trochoïdaalfrezen

De Premeto TrochiMill VHM-Trochoïdaalfrezen zijn leverbaar in een variant voor universeel gebruik en een variant voor RVS en superlegeringen. Beide zijn leverbaar met snijlengten 3xD en 5xD. De hoogwaardige kwaliteit van de frezen resulteert in een verbeterde oppervlaktekwaliteit en meer precisie. De verdere kenmerken zetten we graag even voor u op een rij:

  • Versterkte kern: voor een hoge stabiliteit
  • Spaanbrekers: voor korte spanen en daardoor een lagere snijkracht
  • Vergrote spaankamer aan de voorzijde: ten behoeve van HPC groeffrezen
  • Voorzien van een minimale hoekradius: ter bescherming van de snijkant en ideaal voor finisheren met een kleine snede breedte
  • Teruggeslepen kopse kant: een vereiste om optimaal in te zetten voor Ramping en Helicoïdaal frezen
  • Weldon spanvlak: voor maximale zekerheid

Trochoïdaal frezen ten opzichte van conventioneel frezen

Trochoïdaal frezen heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van conventioneel frezen. De  gemiddelde spaandikte en het verspaningsvolume kan met 30% tot wel 300% worden verhoogd, waarbij tegelijkertijd het draaimoment en de snijkracht met 30% tot 75% verlaagd kunnen worden. Hierdoor wordt de spindel minder belast en is de warmteontwikkeling veel minder. Er moet wel rekening gehouden worden met het feit dat het uitvoeren van een trochoïdaal freesprogramma een CNC-machine meestal wat meer vermogen kost dan bij conventioneel frezen. Het gaat hier om zo’n 25% tot 150% meer, dit is afhankelijk van de bewerking.

Meer weten over de TrochiMill VHM-Trochoïdaalfrezen?

Wilt u meer weten over de TrochiMill VHM-Trochoïdaalfrezen en hun toepassing? Neem dan contact met ons op door een e-mail te sturen of ons te bellen op 0541-662477, wij helpen u graag verder.